Żeberka w marynacie

Żeberka w marynacie


Marynata sprawia, że żeberka rozpływają się w ustach


Co potrzeba:

  • 1,3-1,5 kg żeberek,

  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Co potrzeba na marynatę:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego,

  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego,

  • 1 łyżeczka soku z cytryny,

  • 1 płaska łyżka oregano,

  • 1 płaska łyżka tymianku,

  • 1 łyżeczka czubata czosnku granulowanego,

  • 1 pełna łyżka musztardy francuskiej

Wykonanie:

Składniki na marynatę mieszamy w misce. Mięso kroimy na kawałki tak, żeby każdy kawałek miał 2 kostki. przekładamy do miski z marynatą, mieszamy, żeby każdy kawałek mięsa pokrył się marynatą. Przykrywamy, wstawiamy na dobę do lodówki. Po tym czasie na blachę wlewamy 3 łyżki oleju, układamy żeberka, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170°C, pieczemy 40 minut. Po tym czasie odwracamy, pieczemy 10 minut.

Smacznego :))

musztarda francuska, sos sojowy, żeberka, sok z cytryny

1 komentarz:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1