Co potrzeba:
- 20 większych podudzi z kurczaka
- Przyprawa typu Kucharek
- Czosnek niedźwiedzi,
- Czosnek granulowany,
- Papryka chili w proszku,
- Oregano
Wykonanie:
Podudzia myjemy i odsączamy z wody. Z jednej strony na mięso sypiemy kucharek, oregano, czosnek granulowany i czosnek niedźwiedzi, z drugiej strony sypiemy to samo i dokładamy odrobinę chili w proszku. Mięso układamy na dużą blachę, nie smarujemy jej żadnym tłuszczem, mięso puści własny w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170° C i pieczemy na termoobiegu 40 minut. Po tym czasie wyciągamy blachę, odwracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze ok. 10 min do zrumienienia. Jeśli macie mniej podudzi, musicie je ułożyć na mniejszą blachę i sprawdzić mięso po 30 minutach.
Smacznego :))
kurczak, czosnek niedźwiedzi, czosnek,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1