Podudzia kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim

Podudzia kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim



Co potrzeba:

  • 20 większych podudzi z kurczaka

  • Przyprawa typu Kucharek

  • Czosnek niedźwiedzi,

  • Czosnek granulowany,

  • Papryka chili w proszku,

  • Oregano

Wykonanie:

Podudzia myjemy i odsączamy z wody. Z jednej strony na mięso sypiemy kucharek, oregano, czosnek granulowany i czosnek niedźwiedzi, z drugiej strony sypiemy to samo i dokładamy odrobinę chili w proszku. Mięso układamy na dużą blachę, nie smarujemy jej żadnym tłuszczem, mięso puści własny w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170° C i pieczemy na termoobiegu 40 minut. Po tym czasie wyciągamy blachę, odwracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze ok. 10 min do zrumienienia. Jeśli macie mniej podudzi, musicie je ułożyć na mniejszą blachę i sprawdzić mięso po 30 minutach.

Smacznego :))

kurczak, czosnek niedźwiedzi, czosnek, 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1