Truskawki ze śmietaną i cukrem

Truskawki ze śmietaną i cukrem


Smak truskawek to smak późnej wiosny i wczesnego lata, który pozostaje w pamięci przez cały rok. Szkoda, ze nie da się najeść na zapas



Co potrzeba:

  • Truskawki,

  • Cukier trzcinowy,

  • Śmietana 18%

Wykonanie:

Truskawki płuczemy w ciepłej wodzie, osączamy na sicie i za pomocą małego nożyka wykrawamy szypułki, przekładając od razu truskawki do miseczek w takiej ilości, którą zamierzamy zjeść. Posypujemy cukrem i polewamy śmietaną. Truskawki w trakcie jedzenia możecie podziabać widelcem i wymieszać ze śmietaną, lub jeść w całości. Wybór należy do Was.

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1