Tatar

Tatar


W naszym domu "produkcją" najsmaczniejszego na świecie tatara zajmuje się mój mąż. Na tatara mięso musi być świeże i bardzo dobrej jakości, bez żyłek i błonek.



Co potrzeba:

  • 600 g wołowiny: polędwica wołowa, udziec wołowy-ligawa,

  • 4 małe cebule,

  • 5 mniejszych ogórków kiszonych,

  • maggi,

  • 1 płaska łyżeczka pieprzu,

  • 4 żółtka

Wykonanie:

Mięso i 2 cebule mielimy na maszynce z sitkiem o dużych otworach, przekładamy do miski, dodajemy 2 cebule pokrojone bardzo drobno, ogórki pokrojone drobno, żółtka, pieprz. Mieszamy dokładnie, doprawiamy maggi i ewentualnie jeszcze odrobiną pieprzu. Tatar powinien być wyraźny w smaku.

Smacznego :))

wołowina, ogórki kiszone, cebula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1