W naszym domu "produkcją" najsmaczniejszego na świecie tatara zajmuje się mój mąż. Na tatara mięso musi być świeże i bardzo dobrej jakości, bez żyłek i błonek.
Co potrzeba:
- 600 g wołowiny: polędwica wołowa, udziec wołowy-ligawa,
- 4 małe cebule,
- 5 mniejszych ogórków kiszonych,
- maggi,
- 1 płaska łyżeczka pieprzu,
- 4 żółtka
Wykonanie:
Mięso i 2 cebule mielimy na maszynce z sitkiem o dużych otworach, przekładamy do miski, dodajemy 2 cebule pokrojone bardzo drobno, ogórki pokrojone drobno, żółtka, pieprz. Mieszamy dokładnie, doprawiamy maggi i ewentualnie jeszcze odrobiną pieprzu. Tatar powinien być wyraźny w smaku.
Smacznego :))
wołowina, ogórki kiszone, cebula
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1