Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, czosnkiem i melisą

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, czosnkiem i melisą


Melisa lekarska o delikatnym, cytrynowym zapachu, to jedno z najpopularniejszych ziół na sen i uspokojenie, ale nie obawiajcie się, po takiej ilości, jaka jest w sałatce nie zaśniecie i nerwów raczej nie uspokoicie :)


Co potrzeba:

  • ½  średniej kapusty pekińskiej,

  • 20 dużych rzodkiewek,

  • 4 duże ząbki czosnku,

  • 1 pełna łyżka posiekanej melisy,

  • ½ płaskiej łyżeczki soli + 1 szczypta soli,

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:

Czosnek przepuszczamy przez praskę do miski, dodajemy szczyptę soli. Kapustę pekińską kroimy w drobne paski, dodajemy do czosnku, posypujemy resztą soli, polewamy sokiem z cytryny i delikatnie ugniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną drobno melisę, rzodkiewkę pokrojoną w średnio drobne cząstki. Całość dokładnie mieszamy, zostawiamy na 20 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, rzodkiewka, czosnek, melisa, sok z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1