Potrzebna będzie głęboka patelnia
Co potrzeba:
- 2 szt. Kiełbasy Podwawelskiej (długie),
- 3 papryki czerwone,
- 4 papryczki Peperoni,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 puszka kukurydzy,
- ½ łyżeczki chili w proszku,
- 6 większych cebul,
- 2 łyżki oleju do smażenia,
- 2 małe przeciery pomidorowe,
- 4 łyżki keczupu pikantnego,
- 1 płaska łyżeczka soli
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy na 5 cm kawałki, a następnie każdy kawałek na słupki ok. 0,5 cm. Tak przygotowaną smażymy na oleju aż do zrumienienia. Cebulę kroimy drobno, dodajemy do kiełbasy. Całość razem dusimy, aż cebula będzie miękka, pod koniec duszenia dodajemy sól, mieszamy. Dodajemy pokrojoną nie za drobno paprykę czerwoną i bardzo drobno Peperoni. Dusimy 5-7 minut. Dodajemy fasolę razem z płynem z puszki i odsączoną kukurydzę, dokładnie mieszamy. Przecier pomidorowy rozrabiamy z 1/3 szklanki wody, wlewamy na patelnię, dodajemy keczup i chili. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy do odparowania nadmiaru płynu. Potrawa powinna być dość gęsta, ale nie całkiem sucha. Jeśli lubicie bardziej ostro to dodajcie więcej chili.
Smacznego :))
kiełbasa, keczup, przecier pomidorowy, kukurydza, papryka, czerwona fasola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1