Co potrzeba:
- 12 plasterków szynki konserwowej,
- 20 dag żółtego sera w kostce,
- ok. 3 pełne łyżki majonezu,
- 1 czubata łyżka natki pietruszki,
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
- sól do smaku
Wykonanie:
Ser rozdrabniamy w blenderze lub ścieramy na tarce. Ja wolę mniej męcząco i wybieram blender:)) Do sera dodajemy majonez w takiej ilości, żeby powstała pasta, którą będziemy smarować roladki, mieszamy dokładnie. Jeśli jest za sucha, dodajcie jeszcze trochę majonezu. Dodajemy czubatą łyżkę pokrojonej natki pietruszki i granulowany czosnek. Dokładnie mieszamy. Jeśli uważacie, że jest bez smaku, dodajcie odrobinę soli. Rozkładamy plasterki szynki i smarujemy dokładnie przygotowaną pastą zostawiając 1 cm krótszego boku nie posmarowany. Zwijamy krótszym bokiem szynki do środka, zaczynając od tej strony, która jest posmarowana do końca.
Smacznego :))
szynka konserwowa, żółty ser, natka pietruszki, majonez
U mnie beda te roladki,dzieki za podpowiedz,pozdrawiami zycze udanej zabawy sylwestrowej i szczesliwego Nowego Roku.
OdpowiedzUsuńwitaj ja taż robię te roladki tylko w galarecie są pyszne polecam:)pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa daję serek Almette, chrzan i natkę.
OdpowiedzUsuń