Flaki


Flaki

Tą zupę jem od dzieciństwa, zawsze mi smakowała, chociaż wiem, że nie wszyscy tak mają :) Jest bardzo prosta w wykonaniu pod warunkiem, że mamy flaki oczyszczone, pokrojone i obgotowane


Co potrzeba:
  • 1 kg oczyszczonych, pokrojonych i obgotowanych flaków,
  • 1 czubata łyżka majeranku,
  • 1 czubata łyżka kucharka,
  • 1 liść laurowy,
  • 4 szt. ziela angielskiego,
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu


Wykonanie:

Flaki zalewamy wodą do 2,5 litra, dodajemy majeranek, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kucharka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, mieszamy. Gotujemy na mniejszym płomieniu bez przykrycia 1,5 godziny.

Smacznego :))

flaczki


2 komentarze:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1