Tą zupę jem od dzieciństwa, zawsze mi smakowała, chociaż wiem, że nie wszyscy tak mają :) Jest bardzo prosta w wykonaniu pod warunkiem, że mamy flaki oczyszczone, pokrojone i obgotowane
Co potrzeba:
- 1 kg oczyszczonych, pokrojonych i obgotowanych flaków,
- 1 czubata łyżka majeranku,
- 1 czubata łyżka kucharka,
- 1 liść laurowy,
- 4 szt. ziela angielskiego,
- 1 płaska łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
Flaki zalewamy wodą do 2,5 litra, dodajemy majeranek,
doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kucharka, liść laurowy, ziele angielskie,
pieprz, mieszamy. Gotujemy na mniejszym płomieniu bez przykrycia 1,5 godziny.
Smacznego :))
flaczki
Ja też ja uwielbiam ;-D
OdpowiedzUsuńTo nie jesteśmy same :D
Usuń