Szybka do przygotowania pyszna i efektowna przekąska, niezawodna
na imprezie, która szybko znika z półmiska. Jest to druga wersja roladek, pierwsza jest TUTAJ
Co potrzeba:
- 100 g oczyszczonego pora (więcej zielonej części),
- 100 g żółtego sera w kawałku,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 3 łyżki majonezu,
- Sól do smaku,
- Pieprz do smaku
- 15 plasterków szynki konserwowej,
- Dłuższe gałązki natki pietruszki opcjonalnie do zawiązania
Wykonanie:
Do miski dajemy żółty ser starty na drobnych oczkach, por
pokrojony w cieniutkie plasterki, jajka pokrojone w drobną kostkę, majonez,
mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem. Rozkładamy plasterki szynki i rozkładamy
ok. 2 łyżeczki pasty wzdłuż krótszego boku przy brzegu, zwijamy w rulonik
zaczynając od strony posmarowanej, na koniec związujemy gałązką natki pietruszki.
Jeśli nie macie natki, roladki też będą się dobrze trzymały.
Smacznego :))
szynka konserwowa, por, żółty ser, jajka, majonez
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1