Roladki z szynki konserwowej II


Roladki z szynki konserwowej II

Szybka do przygotowania pyszna i efektowna przekąska, niezawodna na imprezie, która szybko znika z półmiska. Jest to druga wersja roladek, pierwsza jest TUTAJ


Co potrzeba:

  • 100 g oczyszczonego pora (więcej zielonej części),
  • 100 g żółtego sera w kawałku,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżki majonezu,
  • Sól do smaku,
  • Pieprz do smaku
  • 15 plasterków szynki konserwowej,
  • Dłuższe gałązki natki pietruszki opcjonalnie do zawiązania


Wykonanie:

Do miski dajemy żółty ser starty na drobnych oczkach, por pokrojony w cieniutkie plasterki, jajka pokrojone w drobną kostkę, majonez, mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem. Rozkładamy plasterki szynki i rozkładamy ok. 2 łyżeczki pasty wzdłuż krótszego boku przy brzegu, zwijamy w rulonik zaczynając od strony posmarowanej, na koniec związujemy gałązką natki pietruszki. Jeśli nie macie natki, roladki też będą się dobrze trzymały.

Smacznego :))

szynka konserwowa, por, żółty ser, jajka, majonez

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1