Sernik na zimno

                 Wersja letnia


Sernik na zimno

Sernik na zimno nie musi być nudny, wykonany według tego przepisu może być doskonałym tortem na zimno. Na zdjęciach brakuje tylko świeczek. Przepis jest na dużą tortownicę





                                                    Wersja zimowa


Sernik na zimno


Co potrzeba:
  • 1 opakowanie sernika na zimno wraz ze składnikami z opakowania,
  • 2 opakowania serka homogenizowanego,
  • 2 opakowania bitej śmietany typu śnieżka,
  • 1 opakowanie ulubionej galaretki,
  • Czekolada  lub owoce do dekoracji
 Wykonanie:

Sernik przygotowujemy według przepisu z opakowania ale bez serka homogenizowanego. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy galaretkę zmniejszając ilość wody do  400 ml, odstawiamy do zastygnięcia. Kiedy galaretka zaczyna tężeć rozkładamy ją równomiernie na sernik, po czym całość wstawiamy do lodówki. Gdy sernik z galaretką będzie zastygnięty ubijamy bitą śmietanę zmniejszając ilość mleka od tej w przepisie. Do ubitej śmietany dodajemy serki homogenizowane, delikatnie mieszamy i przekładamy na wierzch galaretki. Zrobiłam wersję zimową i letnią. Zimowa jest z czekoladą, letnia jest ze świeżymi malinami i borówkami.

Smacznego :))

galaretka, serek homogenizowany, śnieżka, czekolada, maliny borówki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1