Sernik na zimno nie musi być nudny, wykonany według tego przepisu może być doskonałym tortem na zimno. Na zdjęciach brakuje tylko świeczek. Przepis jest na dużą tortownicę
Wersja zimowa
Co potrzeba:
- 1 opakowanie sernika na zimno
wraz ze składnikami z opakowania,
- 2 opakowania serka
homogenizowanego,
- 2 opakowania bitej śmietany typu
śnieżka,
- 1 opakowanie ulubionej galaretki,
- Czekolada lub owoce do
dekoracji
Wykonanie:
Sernik przygotowujemy według przepisu z
opakowania ale bez serka homogenizowanego. Wstawiamy do lodówki do
zastygnięcia. Przygotowujemy galaretkę zmniejszając ilość wody do 400 ml,
odstawiamy do zastygnięcia. Kiedy galaretka zaczyna tężeć rozkładamy ją
równomiernie na sernik, po czym całość wstawiamy do lodówki. Gdy sernik z
galaretką będzie zastygnięty ubijamy bitą śmietanę zmniejszając ilość mleka od
tej w przepisie. Do ubitej śmietany dodajemy serki homogenizowane, delikatnie
mieszamy i przekładamy na wierzch galaretki. Zrobiłam wersję zimową i letnią.
Zimowa jest z czekoladą, letnia jest ze świeżymi malinami i borówkami.
Smacznego :))
galaretka, serek homogenizowany, śnieżka, czekolada, maliny borówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1