Jabłka smażone z gruszką i skórką pomarańczową

Jabłka smażone z gruszką i skórką pomarańczową



Co potrzeba:

  • 1 mały słoiczek dżemu z jabłek (przepis TUTAJ),

  • 1 duża gruszka,

  • 1 łyżka  skórki pomarańczowej według TEGO przepisu,

  • ½ łyżeczki cynamonu,

  • 1 łyżka masła

Wykonanie:

Masło rozpuszczamy w rondelku, wkładamy pokrojoną w kawałki gruszkę i smażymy 10 minut. Dodajemy dżem z jabłek, dokładamy skórkę pomarańczową, wsypujemy cynamon, mieszamy. Smażymy na małym płomieniu jeszcze przez 10 minut bardzo często mieszając.

Smacznego :))

jabłka, gruszki, masło, skórka pomarańczowa, dżem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1