Sos azjatycki

Sos azjatycki



Co potrzeba:

  • 3 ząbki czosnku,

  • 1/2 łyżeczki chili,

  • 3 łyżki sosu rybnego,

  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego,

  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego,

  • 5 łyżek śmietany 18 %

Wykonanie:

Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z pozostałymi składnikami dajemy do rondelka, dokładnie mieszamy. Kiedy wszystkie składniki się połączą podgrzewamy na małym płomieniu cały czas mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. Nie przejmujcie się zapachem sosu rybnego, pachnie niezbyt ładnie, ale tylko w butelce :)) Sos azjatycki jest ostry i dobrze komponuje się z panierowanym mięsem smażonym na oleju.

Smacznego :))

sos rybny, cukier trzcinowy, papryka chili, czosnek, śmietana 18%

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1