Surówka pekińska z sosem winegret

Surówka pekińska z sosem winegret



Co potrzeba:
  • 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,

  • 15 cm zielonego ogórka,

  • 10 cm pora,

  • 1 duża papryka czerwona,

  • Sos winegret przepis TUTAJ

Wykonanie:

Połówkę kapusty pekińskiej przekrajamy wzdłuż na trzy pasy i szatkujemy drobno. Ogórka ze skórą myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Pora czyścimy, przekrajamy wzdłuż na pół  i kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystko razem mieszamy. Dolewamy sos winegret i dokładnie mieszamy. Surówka powinna chwilę postać, aż warzywa przejdą sosem.

Smacznego :))

kapusta pekińska, ogórek, papryka, por

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1