Co potrzeba:
- 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,
- 15 cm zielonego ogórka,
- 10 cm pora,
- 1 duża papryka czerwona,
- Sos winegret przepis TUTAJ
Wykonanie:
Połówkę kapusty pekińskiej przekrajamy wzdłuż na trzy pasy i szatkujemy drobno. Ogórka ze skórą myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Pora czyścimy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystko razem mieszamy. Dolewamy sos winegret i dokładnie mieszamy. Surówka powinna chwilę postać, aż warzywa przejdą sosem.
Smacznego :))
kapusta pekińska, ogórek, papryka, por
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1