Smażony ananas w miodzie

Smażony ananas w miodzie


Takiego ananasa można zjeść samego, chociaż jest bardzo słodki, albo wykorzystać do deserów.


Co potrzeba:

  • 1 dorodny ananas,

  • 2 łyżki miodu,

Wykonanie:

Z ananasa odkrajamy pióropusz i dół, odcinamy skórę za pomocą ostrego noża, przekrajamy na ćwiartki i wykrajamy środek. Tak przygotowanego ananasa kroimy na plasterki ok. 0,5 cm. Do rondelka z powierzchnią teflonową lub ceramiczną dajemy miód, pokrojonego ananasa i smażymy na średnim płomieniu cały czas mieszając, żeby się nie przypalił. Trwa to ok. 10 minut. Usmażony ananas powinien być zeszklony i pachnący miodowym aromatem.

Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1