Co potrzeba:
- 1/4 główki średniej białej kapusty,
- 2 duże marchewki,
- 1 mała cebula,
- 4 łyżeczki soku z cytryny,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub bardzo cieniutko kroimy, przekładamy do miski, kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Cebulę kroimy bardzo drobno, marchewkę ścieramy na grubych oczkach, całość dodajemy do kapusty. Dodajemy natkę pietruszki, solimy, dokładnie mieszamy i za pomocą widelca całą surówkę uciskamy dobrze w misce. Odstawiamy na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mieszamy i zajadamy.
Smacznego :))
biała kapusta, marchewka, cebula, sok z cytryny, natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1