Makaron z pieczarkami, boczkiem i cukinią

Makaron z pieczarkami, boczkiem i cukinią


Jeśli nie macie pomysłu na danie z cukinii, koniecznie wypróbujcie to,

Co potrzeba:

  • 1 średnia cukinia,

  • Przyprawa gyros,

  • 300 g boczku surowego wędzonego,

  • 800 g pieczarek,

  • 200 g ugotowanego makaronu,

  • 3 łyżki oleju do smażenia

Wykonanie:

Cukinię smażymy z przyprawą gyros według TEGO przepisu. Boczek kroimy w bardzo cienkie plastry, obieramy pieczarki i kroimy na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy boczek. Smażymy na rumiano na większym płomieniu, często mieszamy i odwracamy, żeby się nie spiekł. Przekładamy bez tłuszczu do miski. Na patelnię z tłuszczem dajemy pieczarki, smażymy na dużym płomieniu. Jeśli płyn odparuje jeszcze chwilę obsmażamy. Do gotowych pieczarek dajemy ugotowany makaron i smażymy 3-4 minuty cały czas mieszając. Dokładamy boczek i cukinię. Smażymy 4-5 minut.

Smacznego :))

boczek, cukinia, pieczarki

1 komentarz:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1