Co powiecie na pysznego pstrąga z chrupiącą skórką? Ten właśnie taki jest.
Co potrzeba:
- 2 pstrągi patroszone;
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- olej do smażenia
Wykonanie:
Pstrągi płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą, kroimy na dwie, mniej więcej równe części, w ten sposób, żeby jedna część miała ogon, druga głowę. Oprószamy dokładnie solą i pieprzem cytrynowym, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim płomieniu najpierw z jednej strony, a kiedy ryby zaczną robić się złotawe, odwracamy na drugą stronę. Potem robimy to jeszcze raz, aż dobrze się obsmażą. Gotowe ryby przekładamy na talerz.
Smacznego :))
pstrąg, pieprz cytrynowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1