Pstrąg smażony z pieprzem cytrynowym

Pstrąg smażony z pieprzem cytrynowym


Co powiecie na pysznego pstrąga z chrupiącą skórką? Ten właśnie taki jest.


Co potrzeba:

  • 2 pstrągi patroszone;

  • sól,

  • pieprz cytrynowy,

  • olej do smażenia

Wykonanie:

Pstrągi płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą, kroimy na dwie, mniej więcej równe części, w ten sposób, żeby jedna część miała ogon, druga głowę. Oprószamy dokładnie solą i pieprzem cytrynowym, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim płomieniu najpierw z jednej strony, a kiedy ryby zaczną robić się złotawe, odwracamy na drugą stronę. Potem robimy to jeszcze raz, aż dobrze się obsmażą. Gotowe ryby przekładamy na talerz.

Smacznego :))

pstrąg, pieprz cytrynowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1