Smażone plastry boczku z cebulą

Smażone plastry boczku z cebulą


Jest to doskonałe danie na dobre rozpoczęcie dnia


Co potrzeba:

  • 3 duże cebule,

  • 500 g boczku surowego wędzonego,

  • 1 łyżka masła,

  • Pieprz do smaku

Wykonanie:

Boczek kroimy na cienkie plastry, przekładamy na rozgrzane na patelni masło, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i wszystko razem smażymy na średnim płomieniu, aż cebula się zrumieni, a boczek przysmaży. Mieszamy dość często, żeby cebula się nie przypaliła. Na koniec doprawiamy pieprzem. Nie musicie dodawać soli, ponieważ boczek jest słony.

Smacznego :))

boczek, cebula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1