Co potrzeba:
- 4 duże piersi z kurczaka,
- 1 brokuł świeży lub mała paczka mrożonego,
- Ser pleśniowy naturalny
- ser feta,
- pieprz do smaku,
- sól do smaku,
- czosnek granulowany do smaku,
- bułka tarta do panierowania,
- 2 jajka do panierowania,
- olej do smażenia
Wykonanie:
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 4-5 minut od chwili wrzenia, odcedzamy i studzimy. Piersi myjemy, osączamy, rozbijamy na cienkie płaty, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z jednej strony. Układamy w zależności od tego, ile nam się zmieści: różyczki brokuła, 2-3 kostki sera feta, 2 plasterki sera pleśniowego, zawijamy ciasno w roladki, obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem. Płomień nie powinien być zbyt duży, żeby panierka nie zaczęła się przypalać. Roladki kładziemy na patelnię najpierw stroną łączenia, żeby dobrze się zasklepiły w trakcie smażenia. Jeżeli mięso w trakcie rozbijania porozdzielało się na kilka mniejszych kawałków, zróbcie z nich jeden lub dwa większe kawałki układając je w ten sposób, żeby brzegi zachodziły na siebie.
Smacznego :))
kurczak, pierś, piersi, brokuł, ser feta, ser pleśniowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1