Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, ogórkiem i szczypiorkiem z sosem winegret

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, ogórkiem i szczypiorkiem z sosem winegret


Pyszna surówka do obiadu i jako przekąska



Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,

  • 2 pełne garści rukoli,

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,

  • 1 średni ogórek,

  • sos winegret zrobiony według TEGO przepisu

Wykonanie:

Robimy sos winegret według TEGO przepisu. Do miski kroimy kapustę pekińską, dodajemy pokrojoną rukolę, ogórka obranego ze skóry i pokrojonego w plasterki, posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Wszystko zalewamy sosem winegret, jeszcze raz dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, rukola, szczypiorek, ogórek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1