Co potrzeba:
- 1 kg karkówki bez kości,
- 1 słoiczek musztardy rosyjskiej (180 g),
- 2 łyżki miodu płynnego,
- 5 ząbków czosnku,
- 2 pełne łyżeczki suszonego tymianku,
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego
Karkówkę myjemy, kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Resztę składników mieszamy w misce, wkładamy karkówkę, rozprowadzamy marynatę dokładnie na mięsie, przykrywamy miskę folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso układamy na dużej patelni, którą możemy włożyć do piekarnika, tak, żeby nie nachodziło na siebie. Jeśli została Wam marynata w misce, wyłóżcie ją na mięso. Przykrywamy szczelną pokrywką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C i pieczemy 40 minut na termoobiegu, następnie odwracamy mięso, pieczemy 30 minut, a następnie znów odwracamy i pieczemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie mięso powinno być już kruche.
Smacznego :))
karkówka, wieprzowina, musztarda rosyjska, miód, sos sojowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1