Co potrzeba:
- 15 dużych podudzi,
- 1 puszka pomidorów,
- 1 duży por,
- 3 łyżki posiekanej bazylii świeżej lub mrożonej,
- czosnek granulowany,
- ostra papryka,
- przyprawa typu Kucharek
Wykonanie:
Robimy sos: pomidory kroimy drobno, dodajemy bazylię i pokrojony w krążki por, mieszamy. Podudzia myjemy, odsączamy z wody, posypujemy obficie z każdej strony Kucharkiem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, układamy ciasno na blasze lub dużej, wysokiej patelni, polewamy przygotowanym sosem z pomidorów, bazylii i pora. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C pieczemy 30 minut. Po tym czasie podudzia odwracamy dając sos pod spód, pieczemy 15 minut, następnie ponownie odwracamy i pieczemy jeszcze 15 minut.
Smacznego :))
kurczak, podudzia, por, pomidory,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1