Nie jestem zwolennikiem gotowych potraw z torebki, jednak takiemu zastosowaniu zupy cebulowej nie mogłam się oprzeć.
Co potrzeba:
- 500 g filetów z udźca kurczaka,
- 1 opakowanie cebulowej zupy francuskiej (31 g),
- mąka do panierowania,
- sól,
- pieprz,
- 1/4 kostki masła (50 g)
Filety myjemy, odsączamy z wody, posypujemy z każdej strony dokładnie solą i pieprzem, obtaczamy w mące, przekładamy na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim płomieniu. Kiedy filety będą usmażone, na patelnię wlewamy rozrobioną w 400 ml wody zupę cebulową. Mieszamy, doprowadzamy do zagotowania się płynu, zmniejszamy płomień, gotujemy 30 minut co jakiś czas mieszając i odwracając mięso. W tym czasie płyn się zredukuje i powstanie pyszny cebulowy sos. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :))
kurczak, udziec kurczaka, zupa francuska, filet
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1