Mięciutkie, delikatne, aromatyczne. Myślę, że wystarczą te trzy słowa na określenie tego pysznego dania
Co potrzeba:
- 1 kg policzków wieprzowych,
- 4 łyżki oleju,
- 4 duże ząbki czosnku w łupinkach,
- 10 szt. gałązek tymianku,
- 1 liść laurowy,
- oregano,
- sól,
- pieprz
Wykonanie:
Mięso myjemy, obsuszamy, posypujemy z każdej strony dokładnie solą, pieprzem, i oregano, obsmażamy na oleju na większym płomieniu z każdej strony w garnku nadającym się do piekarnika. Dodajemy liść laurowy, gałązki tymianku, zmiażdżony czosnek w łupince, przykrywamy szczelną pokrywką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C, pieczemy 50 minut na termoobiegu.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1