Liście czosnku można wykorzystać jako dodatek do sałatek, mają doskonały aromat i doskonale komponują się smakowo w warzywami, ważne, żeby były dość młode i zieloniutkie
Co potrzeba:
- 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,
- 6 liści czosnku (25-30 cm),
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka oleju czosnkowego
Wykonanie:
Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, liście czosnku pokrojone w cienkie paseczki, posypujemy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojoną paprykę, polewamy olejem czosnkowym, mieszamy, odstawiamy na 20 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego :))
kapusta pekińska, czosnek, papryka, sok z cytryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1