Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i liśćmi czosnku

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i liśćmi czosnku


Liście czosnku można wykorzystać jako dodatek do sałatek, mają doskonały aromat i doskonale komponują się smakowo w warzywami, ważne, żeby były dość młode i zieloniutkie


Co potrzeba:

  • 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,

  • 6 liści czosnku (25-30 cm),

  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli,

  • 1 łyżeczka soku z cytryny,

  • 1 duża czerwona papryka,

  • 1 łyżka oleju czosnkowego

Wykonanie:

Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, liście czosnku pokrojone w cienkie paseczki, posypujemy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojoną paprykę, polewamy olejem czosnkowym, mieszamy, odstawiamy na 20 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

kapusta pekińska, czosnek, papryka, sok z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1