Golonka z indyka pieczona z dzikim koprem włoskim

Golonka z indyka pieczona z dzikim koprem włoskim

Dodatek dzikiego kopru włoskiego powoduje, że mięso jest bardzo aromatyczne, ponieważ koper ma delikatnie anyżowy smak. Taki koper dodaje się między innymi do przyprawy 5 smaków.

Co potrzeba:

  • 2 golonki z indyka, ok 450 g każda,
  • Kucharek,
  • Czosnek granulowany,
  • Oregano,
  • Kurkuma,
  • Curry,
  • Ostra papryka,
  • Baldach dzikiego kopru włoskiego z nasionami

Wykonanie:

Golonki myjemy, osączamy z wody, obsypujemy z każdej strony kucharkiem, czosnkiem granulowanym, kurkumą, curry, oregano, ostrą papryką, wkładamy na wysoką patelnię z 3 łyżkami oleju, dajemy dziki koper włoski, przykrywamy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C. Pieczemy 50 minut na termoobiegu, po tym czasie odwracamy, pieczemy 30 minut. Po tym czasie wlewamy 1/3 szklanki wody, odwracamy mięso, pieczemy 15 minut.

Smacznego:))

dziki koper włoski, indyk, kurkuma, curry, oregano

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1