Co potrzeba:
- 2 golonki z indyka, ok 450 g każda,
- Kucharek,
- Czosnek granulowany,
- Oregano,
- Kurkuma,
- Curry,
- Ostra papryka,
- Baldach dzikiego kopru włoskiego z nasionami
Wykonanie:
Golonki myjemy, osączamy z wody, obsypujemy z każdej strony
kucharkiem, czosnkiem granulowanym, kurkumą, curry, oregano, ostrą papryką, wkładamy na wysoką
patelnię z 3 łyżkami oleju, dajemy dziki koper włoski, przykrywamy, wkładamy do
piekarnika nagrzanego do 170⁰C. Pieczemy 50 minut na termoobiegu,
po tym czasie odwracamy, pieczemy 30 minut. Po tym czasie wlewamy 1/3 szklanki
wody, odwracamy mięso, pieczemy 15 minut.
Smacznego:))
dziki koper włoski, indyk, kurkuma, curry, oregano
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1