Lekkie i bardzo szybkie ciasto, które posmakuje większości z Was. Przepis na blachę 25 cm x 36 cm
Co potrzeba:
- 5 jajek,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej typ 45,
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 1/2 szklanki oleju,
- 600 g borówki amerykańskiej
Wykonanie:
Borówki płuczemy, osączamy z wody,
przekładamy na papierowy ręcznik do wyschnięcia. Jajka ubijamy z cukrem i
ekstraktem waniliowym na puszystą masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia,
mieszamy robotem do połączenia składników. Na koniec dodajemy olej i ponownie
mieszamy do dokładnego połączenia składników. Na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia wylewamy ciasto, na wierzch wysypujemy równomiernie borówki. Wkładamy
do piekarnika nagrzanego do 180°C na 60 minut. Pieczemy na funkcji góra-dół
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1