Można powiedzieć: "takie proste jedzenie, że aż smaczne" oczywiście dla tych, którzy lubią cukinię.
Co potrzeba:
- 1 kg cukinii młodej,
- 4 łyżki oleju,
- Kucharek lub sól,
- Ostra papryka,
- 200 g żółtego sera,
- Kurkuma,
- Czosnek granulowany,
Wykonanie:
Cukinię myjemy, wycieramy, kroimy na pół w poprzek. Każdą
połówkę kroimy na pół wzdłuż, a następnie na paski o szerokości 2,5 – 3 cm, usuwamy
pestki, układamy w naczyniu do zapiekania lub na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia. Każdy kawałek smarujemy olejem, posypujemy kucharkiem lub solą,
ostrą papryką, czosnkiem granulowanym, kurkumą lub zupełnie innymi przyprawami,
które używacie, na wierzch dajemy równomiernie żółty ser starty na grubych oczkach.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C, pieczemy 10-12 minut na termoobiegu
do złotego koloru.
Smacznego :))
cukinia, kucharek, kurkuma, czosnek granulowany, żółty ser
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1