Co potrzeba:
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka margaryny lub 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia,
Wykonanie:
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, następnie stukamy w jajko nożem, żeby nieznacznie pękło, kciukami rozwieramy skorupkę i wylewamy delikatnie zawartość na patelnię. Musimy wylewać ostrożnie i tuż nad patelnią, żeby nie pękło żółtko. Smażymy na małym płomieniu aż do ścięcia się białka. Ja lubię, jak żółtko jest płynne a białko ścięte. Jeśli lubicie ścięte żółtko, wystarczy w czasie smażenia na chwilę przykryć pokrywką. Ostrożnie przekładajcie na talerz, najlepiej za pomocą szerokiej łopatki.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1