Co potrzeba:
- 1 brokuł,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 opakowanie serka feta,
- 6 dużych ząbków czosnku,
- 250 ml jogurtu naturalnego,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- 6 łyżek łuskanych pestek dyni,
- Sól do smaku,
- Pieprz do smaku
Brokuł gotujemy ok. 4-5 minut w osolonej wodzie. Fetę kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy. Z jogurtu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku robimy sos. Doprawiamy go solą i pieprzem. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, cały czas mieszając, żeby się nie spaliły. Na półmisek wykładamy warstwowo: brokuły podzielone na mniejsze kawałki, sos, feta, sos, kukurydza, sos, trochę mniej brokułów niż na dno, resztkę sosu. Całość posypujemy ziarnami dyni. Pycha.
Smacznego :))
brokuł, kukurydza, jogurt naturalny, ser feta, czosnek, pestki dyni,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1