Jest to sałatka warstwowa, więc nakładając należy brać wszystko do dna.
Co potrzeba:
- 70-80 dag piersi z kurczaka,
- 4 łyżeczki przyprawy Gyros,
- 1 średnia kapusta pekińska,
- 4 średnie cebule,
- 8 większych korniszonów,
- 1 puszka kukurydzy,
- keczup,
- majonez,
- śmietana,
- przyprawa typu Kucharek
Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałeczki, następnie obsmażyć na patelni. Rozrobić przyprawę Gyros z wodą (ok. 1 szklanka) i zalać mięso, dusić do wyparowania płynu. Pokroić kapustę pekińską do miski i posypać Kucharkiem. Wystudzone mięso rozłożyć na dnie płaskiego naczynia i polać keczupem równomiernie cienkimi strużkami. Pokroić drobno cebulę i położyć na mięso jako kolejna warstwa, posypać Kucharkiem. Ogórki pokroić drobno i położyć na cebulę.
Z majonezu i śmietany zrobić sos. Ja daję ok 5-6 czubatych łyżek majonezu i 6 łyżek śmietany. Sosem polać całość ułożoną w naczyniu. Na to dać kukurydzę i polać ponownie keczupem.
Odcisnąć dokładnie kapustę pekińską i rozłożyć na wszystko.
Smacznego :))
pierś, piersi, kurczak, ogórki konserwowe, korniszony, cebula, kapusta pekińska, kukurydza, majonez
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1