Skrzydełka kurczaka po tajsku

Skrzydełka kurczaka po tajsku



Co potrzeba:

  • 1 kg skrzydełek,

Co potrzeba na marynatę:

  • 1 łyżka oleju sezamowego,

  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego,

  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego,

  • 1 łyżeczka miodu,

  • 1 łyżeczka curry w proszku,

  • 1 łyżeczka chili w proszku,

Wykonanie:

Składniki na marynatę mieszamy w misce. Przekładamy skrzydełka do miski i wszystkie dokładnie pokrywamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie Skrzydełka przekładamy na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170° C na 35 minut na termoobieg. Następnie odwracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut.

Smacznego :))

kurczak, olej sezamowy, sojowy , miód, 

2 komentarze:

  1. Mam olej sezamowy i za nic w świecie nie mogę go wykończyć, nie podchodzi mi smakowo choć sezam uwielbiam.
    Skrzydełka prezentują się znakomicie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają i na pewno smakują pysznie. Na pewno spróbuję. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1