Co potrzeba:
- 8 udek kurczaka
- Przyprawa typu Kucharek
- Czosnek niedźwiedzi,
- Czosnek granulowany,
- Papryka chili w proszku,
- Tymianek,
- Oregano
Wykonanie:
Udka myjemy i odsączamy z wody. Z jednej strony na mięso sypiemy kucharek, oregano, czosnek granulowany i czosnek niedźwiedzi, z drugiej strony kucharek, paprykę chili i tymianek. Mięso układamy na blachę, nie smarujemy jej żadnym tłuszczem, mięso puści własny sok w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170° C i pieczemy na termoobiegu 40 minut. Po tym czasie odwracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze ok. 10 min do zrumienienia.
Układając mięso na blachę połóżcie udka najpierw skórą na wierzch, nie będzie przywierała do blachy.
Smacznego :))
kurczak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1