Deser Tiramisu 2

Deser Tiramisu 2




Co potrzeba:

  • 500 g serka mascarpone,

  • 1 duży kubek śmietanki 30% (ok. 400 g),

  • Biszkopty podłużne,

  • 2 niepełne łyżki cukru pudru,

  • 1 filiżanka mocnej kawy,

  • Skórka pomarańczowa w syropie przepis TUTAJ

Wykonanie:

Zaparzamy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w filiżance i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem, ale nie na bardzo sztywno i przekładamy do serka, dokładnie mieszamy. Składnikami napełniamy szklanki w kolejności: serek mascarpone, połamany na kilka kawałków biszkopt polany 3 łyżeczkami kawy, warstwa skórki pomarańczowej, serek mascarpone. Jeden biszkopt dzielimy na dwie części, moczymy w kawie i wkładamy pionowo z boku szklanki. Na wierzch dajemy kilka skórek pomarańczowych.

Smacznego :))

serek mascarpone, śmietanka 30%, kawa, biszkopty, cukier puder, skórka pomarańczowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1