Co potrzeba:
- 500 g serka mascarpone,
- 1 duży kubek śmietanki 30% (ok. 400 g),
- Biszkopty podłużne,
- 2 niepełne łyżki cukru pudru,
- 1 filiżanka mocnej kawy,
- Skórka pomarańczowa w syropie przepis TUTAJ
Wykonanie:
Zaparzamy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w filiżance i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem, ale nie na bardzo sztywno i przekładamy do serka, dokładnie mieszamy. Składnikami napełniamy szklanki w kolejności: serek mascarpone, połamany na kilka kawałków biszkopt polany 3 łyżeczkami kawy, warstwa skórki pomarańczowej, serek mascarpone. Jeden biszkopt dzielimy na dwie części, moczymy w kawie i wkładamy pionowo z boku szklanki. Na wierzch dajemy kilka skórek pomarańczowych.
Smacznego :))
serek mascarpone, śmietanka 30%, kawa, biszkopty, cukier puder, skórka pomarańczowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1