Sałatka z pieczarkami

Sałatka z pieczarkami



Co potrzeba:

  •  40 dag pieczarek średniej wielkości,

  • 1 puszka czerwonej fasoli,

  • 1 puszka kukurydzy,

  • 2 pory,

  • 4 jajka ugotowane na twardo,

  • Majonez,

  • Sól,

  • ½ łyżeczki pieprzu,

Wykonanie:

Pieczarki obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut, a po wystudzeniu kroimy w plasterki i przekładamy do miski. Pory kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do osobnej miski, solimy ok. ½ łyżeczki soli i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odciskamy i przekładamy do pieczarek. Dodajemy jajka pokrojone w kostkę i odsączoną kukurydzę. Fasolkę przekładamy na sitko, przepłukujemy zimną wodą, odsączamy i dodajemy do reszty. Posypujemy pieprzem, mieszamy delikatnie. Dodajemy ok. 3 łyżki czubate majonezu, mieszamy delikatnie, próbujemy. Jeśli dla Was jest za mało słone, to dosypcie szczyptę soli.

Smacznego :))

pieczarki, czerwona fasola, por, jajka, majonez, kukurydza

1 komentarz:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1