W tej surówce składnikami jest ogórek i pomidor, dlatego należy ją przygotować bezpośrednio przed jedzeniem, żeby ogórek nie zdążył zniszczyć witaminy C w pomidorze :)
Co potrzeba:
- 1 mała lub 1/2 dużej kapusty pekińskiej,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1/2 dużego ogórka,
- 3 średnie pomidory,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy drobno i dajemy do miski. Dajemy cytrynę i sól, mieszamy. Dodajemy pokrojonego ogórka w ćwierćplasterki, pomidora pokrojonego w kawałki ( ja zawsze obieram ze skóry), koperek i dokładnie mieszamy.
Smacznego :))
kapusta pekińska, sok z cytryny, ogórek, pomidory, koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1