Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa




Co potrzeba:

  • 3 udka z kurczaka,

  • 1 kalafior,

  • 4 marchewki,

  • 1 cebula,

  • 3 garści zielonego groszku,

  • 2 pietruszki,

  • ¼ selera,

  • 3 średnie ziemniaki,

  • 3 płaskie łyżki kucharka,

  • 1 szklanka śmietany 18%,

  • 1 łyżka posiekanego koperku,

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Do garnka dać wymyte udka, cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki, selera pokrojonego w drobną kostkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, dopełnić wodą do 4 litrów. Całość zagotować na dużym płomieniu, zmniejszyć  płomień na mały, wsypać kucharka i gotować pod przykryciem ok. 1 godziny. Po ok. pół godziny gotowania dodać groszek a pod koniec gotowania dać kalafiora rozdzielonego na różyczki, zieloną pietruszkę i koperek. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Zupę wyłączyć. Zahartować śmietanę kilkoma łyżkami zupy i wymieszać z pozostałą zupą.

Smacznego :))

udka kurczaka, pietruszka, kalafior, marchewka, natka pietruszki, koperek, seler, ziemniaki, zielony groszek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1