Co potrzeba:
- 3 udka z kurczaka,
- 1 kalafior,
- 4 marchewki,
- 1 cebula,
- 3 garści zielonego groszku,
- 2 pietruszki,
- ¼ selera,
- 3 średnie ziemniaki,
- 3 płaskie łyżki kucharka,
- 1 szklanka śmietany 18%,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Do garnka dać wymyte udka, cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki, selera pokrojonego w drobną kostkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, dopełnić wodą do 4 litrów. Całość zagotować na dużym płomieniu, zmniejszyć płomień na mały, wsypać kucharka i gotować pod przykryciem ok. 1 godziny. Po ok. pół godziny gotowania dodać groszek a pod koniec gotowania dać kalafiora rozdzielonego na różyczki, zieloną pietruszkę i koperek. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Zupę wyłączyć. Zahartować śmietanę kilkoma łyżkami zupy i wymieszać z pozostałą zupą.
Smacznego :))
udka kurczaka, pietruszka, kalafior, marchewka, natka pietruszki, koperek, seler, ziemniaki, zielony groszek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1