Co potrzeba:
- 1/4 główki średniej kapusty,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 średnia cebula,
- 4 łyżeczki soku z cytryny,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 1 łyżka posiekanego koperku
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub bardzo cieniutko kroimy, przekładamy do miski, kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Cebulę kroimy bardzo drobno, paprykę kroimy na małe kawałki, całość dodajemy do kapusty. Dodajemy natkę pietruszki, koperek, solimy, dokładnie mieszamy i za pomocą widelca całą surówkę uciskamy dobrze w misce. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do przegryzienia się smaków.
Smacznego :))
biała kapusta, papryka, cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1