Co potrzeba:
- 1 czerwona kapusta,
- 1 średnia cebula,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu,
- sól do smaku
Wykonanie:
Kapustę kroimy na ćwiartki, szatkujemy lub kroimy bardzo cieniutko, przekładamy na sito i sparzamy 1,5 l gorącej wody. Pozostawiamy do obcieknięcia i wystudzenia, a następnie przekładamy do miski i kropimy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy bardzo drobno, dodajemy do kapusty, dodajemy pieprz i trochę soli, mieszamy. Próbujemy, czy potrzeba więcej soli. Doprawiamy według swojego smaku. Kapustę zostawiamy na 20 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem mieszamy.
Smacznego :))
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń