Surówka z czerwonej kapusty z cebulką

Surówka z czerwonej kapusty z cebulką



Co potrzeba:

  • 1 czerwona kapusta,

  • 1 średnia cebula,

  • 2 łyżki soku z cytryny,

  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu,

  • sól do smaku

Wykonanie:

Kapustę kroimy na ćwiartki, szatkujemy lub kroimy bardzo cieniutko, przekładamy na sito i sparzamy 1,5 l gorącej wody. Pozostawiamy do obcieknięcia i wystudzenia, a następnie przekładamy do miski i kropimy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy bardzo drobno, dodajemy do kapusty, dodajemy pieprz i trochę soli, mieszamy. Próbujemy, czy potrzeba więcej soli. Doprawiamy według swojego smaku. Kapustę zostawiamy na 20 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem mieszamy.

Smacznego :))

2 komentarze:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1