Fantastyczny, lekki, piankowy sernik na zimno. Robię go w tortownicy o średnicy 26 cm
- 3 galaretki
- 5 serków homogenizowanych waniliowych 150 g
- 1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:
Brzoskwinie kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy na sitko do odsączenia. 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na torebce, zostawiamy do lekkiego ścięcia. Kiedy galaretka jest lekko ścięta miksujemy ją razem z serkami do dokładnego połączenia, a następnie wylewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy równomiernie brzoskwinie, które częściowo opadną. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy pozostałą galaretkę według przepisu na torebce, a kiedy zacznie się lekko ścinać, wylewamy ją na sernik. Całość wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego ścięcia.
Smacznego :))
serek homogenizowany, galaretka, brzoskwinie
serek homogenizowany, galaretka, brzoskwinie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1