Doskonale sprawdzają się na wszystkich imprezach i przyjęciach. Łatwe i szybkie w wykonaniu, wypełnione Waszymi ulubionymi dodatkami. U mnie znikają bardzo szybko
Co potrzeba:
- Krakersy w ilości zależnej od apetytów i ilości gości,
- Serek kanapkowy ziołowy (ja często używam Goldessa ziołowa),
- Konserwa rybna w oleju,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- Czerwona cebulka do dekoracji,
- Oliwki do dekoracji,
- Czerwona papryka do dekoracji,
- Rzodkiewka do dekoracji,
- Sałata
Na krakersach układamy po kawałku sałaty, która uchroni je przed namakaniem. Do blendera dajemy 4 jajka ugotowane na twardo, rybę bez oleju, blendujemy na gładką masę, przekładamy do szprycy lub do woreczka. W ten sposób mamy przygotowaną masę do krakersów. W woreczku obcinamy rożek robiąc małej wielkości otwór, przez który wyciskamy masę na krakersy. Serek mieszamy łyżeczką do spulchnienia, przekładamy do szprycy lub woreczka, postępujemy podobnie, jak z masą rybną. Na krakersy z sałatą i wyciśniętym serkiem lub masą rybną układamy czerwoną paprykę pokrojoną w paski, oliwki przekrojone na połówki lub plasterki, cebulkę pokrojoną w cienkie półksiężyce, rzodkiewkę i inne nie wymienione dodatki, które chcecie mieć na przekąskach.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1