Zupa jarzynowa z fasolą i kapustą

Zupa jarzynowa z fasolą i kapustą




Co potrzeba:
  • 200 g wołowiny,
  • 4 skrzydełka,
  • 2 duże marchewki,
  • 1 duża pietruszka,
  • 1/2 dużego selera,
  • 1 cebula,
  • 150 g fasoli Jasiek,
  • 1/4 małej białej kapusty (ok. 300 g),
  • 2 większe ziemniaki,
  • 2 czubate łyżki posiekanej natki selera,
  • 2 czubate łyżki kucharka

 Wykonanie:

Wołowinę i fasolę dajemy do garnka, zalewamy 4 litrami wody, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, dodajemy kucharka, gotujemy 1 i 1/2 godziny pod przykryciem na małym płomieniu. Po tym czasie dodajemy wypłukane skrzydełka, marchewkę pokrojoną w plasterki, pietruszkę pokrojoną w ćwierćplasterki, selera pokrojonego w drobną kostkę, kapustę pokrojoną bardzo drobno, natkę selera, całą cebulę i ziemniaki pokrojone w średnią kostkę. Gotujemy jeszcze ok. 1 godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.

Smacznego :))

wołowina, skrzydełka, fasola jasiek, biała kapusta, 

4 komentarze:

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1