Co potrzeba:
- 200 g wołowiny,
- 4 skrzydełka,
- 2 duże marchewki,
- 1 duża pietruszka,
- 1/2 dużego selera,
- 1 cebula,
- 150 g fasoli Jasiek,
- 1/4 małej białej kapusty (ok. 300 g),
- 2 większe ziemniaki,
- 2 czubate łyżki posiekanej natki selera,
- 2 czubate łyżki kucharka
Wołowinę i fasolę dajemy do garnka, zalewamy 4 litrami wody, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, dodajemy kucharka, gotujemy 1 i 1/2 godziny pod przykryciem na małym płomieniu. Po tym czasie dodajemy wypłukane skrzydełka, marchewkę pokrojoną w
plasterki, pietruszkę pokrojoną w ćwierćplasterki, selera pokrojonego w drobną
kostkę, kapustę pokrojoną bardzo drobno, natkę selera, całą cebulę i ziemniaki pokrojone w średnią kostkę. Gotujemy jeszcze ok. 1 godzinę
pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
Smacznego :))
wołowina, skrzydełka, fasola jasiek, biała kapusta,
Pysznie się prezentuje, mniam ;-D
OdpowiedzUsuńDziękuję :D
OdpowiedzUsuńFajna zupka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :D
Usuń