Doskonała i aromatyczna zupa, którą możecie podać z grzankami lub bagietką. Z większą ilością pieprzu może być bardzo rozgrzewająca. Od teraz nie będziecie mieć również problemu z rosołem, który został z obiadu
Co potrzeba:
- 1 por (ok. 400 g),
- 2 większe cebule ( ok. 300 g),
- 300 g serka topionego w ulubionym smaku,
- 1 l rosołu,
- 50 g masła,
- Sól,
- Pieprz
- Grzanki lub bagietka
Wykonanie:
W większym rondlu rozgrzewamy masło, dajemy pokrojoną drobno
cebulę, dusimy do miękkości na średnim płomieniu często mieszając, żeby się nie
przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i
delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por
będą miękkie wlewamy rosół, dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na
mniejszym płomieniu 10 minut, aż ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy. Na
ogół sól nie jest już potrzebna, ponieważ rosół jest doprawiony, ale o tym musicie sami zdecydować.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1