Krewetki smażone z czosnkiem i pietruszką

 

Krewetki smażone z czosnkiem i pietruszką

Uwielbiam krewetki od bardzo dawna, od pierwszego razu, kiedy je sama zrobiłam, chociaż wiem, że nie każdemu smakują. Przepis jest banalnie prosty

Co potrzeba:

  • 800 g-1000 g krewetek oczyszczonych z ogonkami,
  • 1 łyżka masła,
  • 6 większych ząbków czosnku,
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki

Wykonanie:

Krewetki płuczemy pod bieżącą wodą, (jeśli macie zamrożone, też wystarczy je przepłukać bez uprzedniego rozmrażania), przekładamy na większą patelnię z roztopionym masłem, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, posiekaną pietruszkę, smażymy na większym płomieniu, aż do momentu, kiedy cały płyn odparuje. W trakcie smażenia często mieszamy, zwłaszcza pod koniec, żeby nam się nie przypaliły. Gotowe przekładamy do miski.

Smacznego:))

krewetki, pietruszka, masło, czosnek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1