Uwielbiam krewetki od bardzo dawna, od pierwszego razu, kiedy je sama zrobiłam, chociaż wiem, że nie każdemu smakują. Przepis jest banalnie prosty
Co potrzeba:
- 800 g-1000 g krewetek oczyszczonych z ogonkami,
- 1 łyżka masła,
- 6 większych ząbków czosnku,
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
Wykonanie:
Krewetki płuczemy pod bieżącą wodą, (jeśli macie zamrożone,
też wystarczy je przepłukać bez uprzedniego rozmrażania), przekładamy na
większą patelnię z roztopionym masłem, dodajemy czosnek przepuszczony przez
praskę, posiekaną pietruszkę, smażymy na większym płomieniu, aż do momentu,
kiedy cały płyn odparuje. W trakcie smażenia często mieszamy, zwłaszcza pod
koniec, żeby nam się nie przypaliły. Gotowe przekładamy do miski.
Smacznego:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1