Sos / dip na bazie serka mascarpone, fety i czosnku

 

Sos / dip na bazie serka mascarpone, fety i czosnku

Ten pyszny, delikatnie czosnkowy sos na zimno, może być wykorzystany na różne sposoby. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do wędlin, serów, chipsów, sałatek...

Wykonanie:

  • 100 g serka mascarpone,
  • 100 g sera feta,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka pełna śmietany kwaśnej 18%,
  • Sól,
  • Pieprz

Wykonanie:

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ser feta, serek mascarpone, śmietanę i czosnek zblendować do dokładnego połączenia, doprawić pieprzem i w razie konieczności solą.

Smacznego :))

serek mascarpone, ser feta, czosnek, śmietana 18%, dip

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1