Bardzo popularna sałatka na całym świecie. Super sprawdza się do obiadu i do grilla. Ja w swojej podkręciłam nieco smak dodatkiem selera i koperku. Wyszła rewelacyjnie
Co potrzeba:
- 650-700 g białej kapusty,
- 200 g marchewki,
- 1/4 dużego selera,
- 1 mała cebula
Co potrzeba na sos:
- 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny,
- 1 pełna łyżka posiekanego koperku,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 1 płaska łyżeczka pieprzu,
- 3 czubate łyżki majonezu
Wykonanie:
Kapustę kroimy w drobne piórka, przekładamy do miski.
Dodajemy selera i marchewkę startą na grubych oczkach, cebulę pokrojoną drobno,
mieszamy. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos, dodajemy do kapusty.
Mieszamy dokładnie, zostawiamy na 30 minut do przegryzienia.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1