Co potrzeba:
- 4 ćwiartki z kurczaka,
- 6 dużych cebul,
- ½ puszki kukurydzy,
- 6 dużych ząbków czosnku,
- 5 łyżek pikantnego keczupu,
- Przyprawa typu Kucharek,
- 3 gałązki rozmarynu,
Ćwiartki kurczaka myjemy, nacieramy Kucharkiem i odstawiamy na moment. Do naczynia żaroodpornego dajemy cebulę pociętą w piórka, na to dajemy kukurydzę, a następnie układamy ćwiartki kurczaka. Na ćwiartki dajemy przepuszczony przez praskę czosnek i porozrywany rozmaryn, a następnie całość polewamy keczupem. Przykrywamy pokrywką, wstawiamy do piekarnika na 180 ° C, pieczemy 60 minut na termoobiegu. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, pieczemy jeszcze 30 minut w temperaturze 170° C na termoobiegu. Następnie odwracamy udka na drugą stronę i jeszcze pieczemy 7-10 minut.
Smacznego :))
kurczak, ćwiartki kurczaka, kukurydza, keczup, cebula, rozmaryn
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1