Co potrzeba:
- 1 słoik selera konserwowego,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 15-20 dag dobrej szynki,
- 1 puszka kukurydzy,
- Puszka ananasa krojonego w kawałki
- 2 pory,
- Majonez,
Wykonanie:
Pory czyścimy, kroimy w półplasterki, przekładamy na sitko i sparzamy wrzątkiem. Odstawiamy do obcieknięcia i wystudzenia. Seler przekładamy na drugie sitko i czekamy, aż obcieknie. Do szerszej miski kładziemy warstwami: seler (I warstwa), pokrojone w kostkę jajka (II warstwa), szynkę pokrojoną w kostkę (III warstwa), kukurydzę (IV warstwa), ananasa krojonego w kawałki (V warstwa), majonez w takiej ilości, żeby pokrył warstwę ananasa (VI warstwa), por (VII warstwa). Sałatkę odstawiamy na ok. 1 godzinę, a potem zajadamy.
Smacznego :))
seler konserwowy, jajka, szynka, ananas, por, kukurydza,
mozna dodac pokrojony ser zółty w kostke tez swietnie sie sprawdza
OdpowiedzUsuń