Co potrzeba:
- 2 udka z kurczaka,
- 200 g wołowiny bez kości,
- 1 duży pęczek botwinki,
- 4 średnie marchewki,
- 1/4 dużego selera,
- 1 pietruszka,
- 6 średnich ziemniaków,
- 4 łyżeczki soku z cytryny,
- 3 łyżki posiekanego koperku,
- 3/4 szklanki śmietany 18%
- 2 łyżki przyprawy typu Kucharek
Wykonanie:
Myjemy mięso, dajemy do garnka, zalewamy 2,5 litrami wody, gotujemy. Z chwilą zagotowania wody wsypujemy Kucharka, przykrywamy i gotujemy 30 minut na małym płomieniu. Jest to czas na podgotowanie wołowiny, która potrzebuje więcej czasu na dogotowanie niż pozostałe składniki. Dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, pietruszkę, selera i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, gotujemy 10 minut, dodajemy sok z cytryny, botwinkę (całość) pokrojoną drobno, koperek i gotujemy jeszcze 20 minut. Wyłączamy płomień, hartujemy śmietanę kilkoma łyżkami gorącej zupy i przelewamy do garnka. Mieszamy i próbujemy, czy zupa jest dobrze przyprawiona.
Smacznego :))
seler, ziemniaki, koperek, śmietana 18%, pietruszka, wołowina, udka kurczaka, botwinka, marchewka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1