Ćwiartki z kurczaka pieczone z syropem agrestowym na ostro

Ćwiartki z kurczaka pieczone z syropem agrestowym na ostro


Syrop agrestowy doskonale nadaje się jako dodatek do pieczenia mięs



Co potrzeba:
  • 4 ćwiartki z kurczaka,

  • 3 łyżki przyprawy typu Kucharek,

  • 2 łyżeczki chili w proszku,

  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego,

  • 1/2 szklanki syropu z agrestu
Wykonanie:

Przyprawy mieszamy dokładnie w miseczce i obficie posypujemy z każdej strony umyte ćwiartki z kurczaka. Kurczaka układamy na małej blaszce i polewamy delikatnie syropem z agrestu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170°C i pieczemy 30 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy kurczaka i pieczemy jeszcze 10 minut. Syrop tworzy przepyszną glazurę.

Smacznego :))

kurczak, ćwiartki kurczaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1