Syrop agrestowy doskonale nadaje się jako dodatek do pieczenia mięs
Co potrzeba:
- 4 ćwiartki z kurczaka,
- 3 łyżki przyprawy typu Kucharek,
- 2 łyżeczki chili w proszku,
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego,
- 1/2 szklanki syropu z agrestu
Przyprawy mieszamy dokładnie w miseczce i obficie posypujemy z każdej strony umyte ćwiartki z kurczaka. Kurczaka układamy na małej blaszce i polewamy delikatnie syropem z agrestu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170°C i pieczemy 30 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy kurczaka i pieczemy jeszcze 10 minut. Syrop tworzy przepyszną glazurę.
Smacznego :))
kurczak, ćwiartki kurczaka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do polubienia mojego fanpage https://www.facebook.com/bulkazchlebem1